Aktuellt

Delicatoasken - En tradition sedan..nu!

Runt jul förra året postade Delicato en humoristisk blinkning till de klassiska chokladaskarna i sina sociala medier. Den fiktiva ”Delicatoasken” fylld av klassiska bakverk presenterades med en ovansida med texten ”En tradition sedan aldrig”. Men man ska aldrig säga aldrig. För det som började som en skämt har nu gått och blivit allvar.

Päronbiskvi mini

Nu laserar vi Päronbiskvi i miniformat - perfekt på bufféfikat. Glutenfri!

Klicka på rubriken för att läsa mer om produkten.

Lanseras vecka 37.

Chokladtårtor 6-8 bitar

Nu lanserar vi två exclusiva små chokladtårtor, 6-8 bitar.

Klicka på rubriken så kan ni läsa mer om Chokladtårta med smak av salt karamell.
Produkten Chokladtårta kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk. 

Lanseras vecka 37.

Delicatoboll och Punschrulle som singlade minisar

Klassiska smaker nu i ett mindre format och styckförpackade med singelfilm.

Klicka på rubriken för att läsa mer om Delicatobollen. Punschrullen kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.

Lanseras vecka 37.

Snitt bakade på smör

Nu lanserar vi Chokladsnitt och Kolasnitt, två klassiska smaker i ett större format.

Klicka på rubriken för att läsa mer om Chokladsnitt. Kolasnitt kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.

Lanseras vecka 37.

Småkakor bakade på smör

Nu lanserar vi 5 av våra småkakor helt bakade på smör!

Klicka på rubriken för att läsa mer om produkten Kolakaka. Resterande kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.

Lanseras vecka 37.

Pressmeddelande: Delicato skojar med #Covfefe

Delicatos varumärke är fortsatt modigt och driver med Trumps administration.
 

 

Delicato & DDB vinner guldägg

Succén upprepar sig. Delicato och Ogilvy belönades med ett Guldägg 2007 och 2017, exakt 10 år senare, belöndes Delicatos och DDB med ett nytt Guldägg! 

Påskpyssla med Delicato!

Med Delicatos skumtoppar fixar du påskens bästa pyssel! Spara ner PDF-filen och följ instruktionerna så kan du bygga dina egna smarriga påskkycklingar.
Klicka på rubriken för att komma till pdf-filen.

Smulpajer

Nu lanserar vi 3 olika sorters smulpajer i smakerna blåbär, rabarber respektive äpple. Smulpajerna är bakade på smör och med 30 % frukt eller bär.

Klicka på rubriken för att läsa mer om Smulpaj Blåbär. Smakarna rabarber och äpple kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.  

Lanseras vecka 14.

Cheesecakes

Nu lanserar vi två nya cheesecakes i smakerna blåbär respektive citron. Båda är glutenfria och utan gelatin.

Klicka på rubriken för att läsa mer om produkten Cheesecake Citron. Cheesecake blåbär kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.

Lanseras vecka 14.

Minisar!

Nu lanserar vi Delicatoboll och Punschrulle som miniformat i ny förpackning.

Klicka på rubriken för att läsa mer om Delicatoboll mini. Punschrulle mini kan ni läsa mer om under rubriken Våra bakverk.

Lanseras vecka 14.

Caféfolder

För tips och idéer - kika gärna i vår caféfolder:
Cafésortiment 2017

Emojis

Nu finns Delicato emojisar att ladda hem till iPhone.
https://www.facebook.com/Delicato.se/videos/1171836886203914/


Livet är kort-fika är gott. Javisst!

DELICATO OCH KOMPISBYRÅN INLEDER LÅNGSIKTIGT PARTNERSKAP FÖR ATT VERKA FÖR ÖKAD INTEGRATION GENOM FIKA

Pressmeddelande
2016-12-20

Den senaste tiden har många nya svenskar välkomnats in i samhället. Att framgångsrikt skapa en ökad gemenskap mellan nya svenskar och etablerade är en av vår tids viktigaste utmaningar. Delicato och Kompisbyrån inleder nu ett långsiktigt partnerskap för att tillsammans verka för ökad integration i det svenska samhället genom att fika.

- ”Delicatos syfte är att arbeta med fika för ännu godare gemenskap. För oss betyder detta att vi önskar erbjuda fikaälskare moderna svenska fikaupplevelser av högsta kvalitet. Det betyder också att vi genuint tror på fikats kraft att göra gott genom att möjliggöra möten mellan människor. Eftersom vi delar visionen att verka för ökad integration genom fika, känns samarbetet med Kompisbyrån naturligt och som ett viktigt steg i vårt gemensamma arbete för ett bättre samhälle” säger Jörgen Bergqvist, VD för Delicato Bakverk AB. ”Vi kommer dels att gå in som finansiell huvudsponsor i initiativet Fikakompis, men vi kommer också att donera tid, där vi uppmuntrar vår personal att engagera sig som fikakompis under arbetstid.”
    
"Kompisbyrån har arbetat för ökad integration genom fika sedan 2014. Arbetet har varit framgångsrikt, men behovet i svenska samhället är fortsatt mycket stort. När vi nu går in i vår nästa fas och vill utöka vår verksamhet är vi i behov av starka partners och vi är mycket glada för att Delicato valt att stötta oss.” säger Emma Hammar grundare av Kompisbyrån.

DELICATO BAKVERK AB
Det svenska familjeföretaget Delicato grundades 1948 av Einar Belvén och är idag nordens största tillverkare av konditorvaror. Företaget har ett uppskattat erbjudande av både klassiska och moderna bakverk och arbetar med stort fokus på kvalitet och yrkeskunnande. Delicato omsätter ca 300Mkr och har ca 200 anställda.

KOMPISBYRÅN
Kompisbyrån är en ideell organisation sedan 2014, som länkar samman nya fikakompisar med olika bakgrund och erfarenheter men med liknande intressen. En ny och en etablerad svensk träffas för att öva svenska och fika, med syftet att öka gemenskapen i samhället. Vår vision är att göra integration enkel och tillgänglig för alla. Idag finns Kompisbyrån i 9 städer, med ett 20-tal aktiva som arbetar ideellt och har förmedlat cirka 10 000 fikakompisar från 126 länder. www.kompisbyran.se

Skumtoppar
 • Tre fina skumtoppar som piggar upp i montern/cafédisken.
 • Två unika skumtoppar med svenska smaker, jordgubb och päron, med yoghurtöverdrag som ger en syrlig smak, perfekt till det fruktiga. Dekorerade med små, fina och matchande kokosflingor.
 • Originalet med fluffigt vaniljskum täckt med choklad och små och fina kokosflingor.
 • Skumtopparna är  glutenfria, vilket gör att de passar många.
 • Produkterna kommer i en fin display-förpackning med plats för pris. Enkel att hantera och ställa fram. 

Lanseras vecka 4.

Delicacaobollar
 • Exklusiv chokladboll, bakad på den bästa chokladbollssmeten blandad med mörk belgisk choklad, toppad med hallon eller hasselnötskrokant.
 • Den mörka chokladen ger en kraftfull smak, för dig som vill ha något extra.
 • Smaker som är framtagna tillsammans med fikaälskare.   
 • Produkten kommer i en snygg displayförpackning med plats för pris. Enkel att hantera och ställa fram.

Lanseras vecka 4.

Mörk Tryffeltårta
 • Handgjord mörk och mustig chokladtryffeltårta, ett måste för chokladälskaren.
 • Chokladbotten bakad på rapsolja med en topping av smör och chokladtryffel, dekorerad med pudrad kakao. Tillsammans ger detta tårtan dess underbara smak och lyxiga utseende. 
 • Tårtan är fryst, bara att ta fram, tina, dekorera och servera.

Lanseras vecka 4.

Morotstårta
 • Handgjord hög morotstårta, med en saftig botten bakad  på rapsolja och färska morötter. Sötsyrlig topping av smör och färskost. Tillsammans ger detta tårtan dess genuina smak.
 • Morotstårtan är generellt en bästsäljare på caféer, ett måste i sortimentet.
 • Tårtan är fryst, bara att ta fram, tina, dekorera och servera.

Lanseras vecka 4.

Morotskaka
 • Saftigt mjuk botten bakad på rapsolja och färska morötter med en topping av smör och färskost. Tillsammans ger detta kakan dess underbara smak. 
 • Morotskakan är förskuren vilket gör det lätt att ta fram och servera.
 • Kakan är fryst, bara att ta fram, tina, dekorera och servera.
 • Morotskakor är generellt bästsäljare, ett måste i sortimentet. 

Lanseras vecka 4.

Mumsbit Latte
 • Erkänd smak nu i ett mindre format. Ljuvligt krämig mumsbit med len och rund kaffe- och Delicatobollssmak.
 • Mumsbit Latte är  glutenfri, vilket gör att den passar många.
 • Den lilla storleken gör att den passar vid många tillfällen, perfekt för bufféfikat eller som en godbit efter maten.

Lanseras vecka 4.

DELICATO OCH STIFTELSEN EINAR BELVÉN FÖRDUBBLAR SITT ENGAGEMANG OCH SKÄNKER TVÅ MILJONER KRONOR TILL SVERIGE FÖR UNHCR

Pressmeddelande
2016-12-06

Den katastrofala flyktingsituationen fortsätter och har inte lämnat någon oberörd. Delicato Bakverk AB och Stiftelsen Einar Belvén fördubblar därför sitt engagemang genom att skänka två miljoner kronor till UNHCR för att hjälpa och stödja människor på flykt. Mer än 12 miljoner människor tvingats fly sina hem i Syrien. Omkring hälften av dem är barn.

- Vi vet att hjälpbehovet är enormt och vill naturligtvis, som så många andra, göra det vi kan för att fortsätta att bidra, säger Jörgen Bergqvist, VD för Delicato. UNHCR gör tydlig och konkret nytta i allt från den mest akuta krishjälpen till att skapa trygga platser för utsatta människor. Vintern närmar sig och belastningen är oerhörd, både i Syrien och i de närliggande områdena. Här gör UNHCR en avgörande insats som vi vill stödja.
    
Delicatos grundare Einar Belvén startade stiftelsen som bär hans namn, år 1991. Sedan dess arbetar man aktivt för att stötta barn, ungdomar, äldre och sjuka bland annat genom donationer till Barnrättsbyrån, Barncancerfonden och till en årlig studieresa för konditorelever.

- Min farfar var en sann entreprenör. Han grundade stiftelsen med en önskan om att bidra till allas möjlighet till utveckling och ett värdigt liv, säger Ellinor Belvén. Krissituationen hade berört honom väldigt mycket, och speciellt hur barnen påverkas. Det här bidraget är i hans anda.

- Gåvan från Delicato och Stiftelsen Einar Belvén kommer att göra det möjligt för UNHCR att se till att tusentals människor på flykt är varma, mätta och trygga. Vi är oerhört glada och tacksamma för deras viktiga stöd, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

ORGANISATIONSBESKRIVNINGAR
DELICATO BAKVERK AB
Det svenska familjeföretaget Delicato grundades 1948 av Einar Belvén och är idag nordens största tillverkare av konditorvaror. Företaget har ett uppskattat erbjudande av både klassiska och moderna bakverk och arbetar med stort fokus på kvalitet och yrkeskunnande. Delicato omsätter ca 300Mkr och har ca 200 anställda.
Kontakt: Jörgen Bergqvist, VD +46 (0)70-52 24 84

STIFTELSEN EINAR BELVÉN
Einar Belvén grundade stiftelsen år 1991. Den delar bland annat ut anslag för att stötta barn och ungdomars utbildning och utveckling, bidrag till organisationer inom vård av behövande och sjuka samt vetenskaplig forskning.
Kontakt: Annika Hällström, +46 (0)8-466 91 91

UNHCR är FN:s flyktingorgan och skyddar människor som tvingats fly från krig och förföljelse. UNHCR ger nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård. UNHCR skyddar också flyktingars mänskliga rättigheter och hjälper dem att hitta långsiktiga lösningar till en tryggare framtid.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.
Kontakt: Amelie Häger, +46 (0)739-14 70 23

 

Julsortimentet 2016

Produktbroschyr Julsortiment 2016: Julsortiment Delicato 2016.pdf

Delicato fortsätter sin offensiv på svensk dagligvaruhandel och stärker samarbetet med Lantmännen Unibake

Delicato är mitt uppe i ett spännande förnyelsearbete med att ge kraft till både företag, varumärke och marknadserbjudande. Svensk dagligvaruhandel är en högprioriterad marknad med stor fortsatt tillväxtpotential. För att realisera den affärspotentialen väljer nu Delicato att stärka sitt existerande samarbete med Lantmännen Unibake avseende försäljning i butikernas butiksbagerier samt förbutiker. Därmed har Delicato två samarbetsparnters inom svensk dagligvaruhandel, Lantmännen Unibake som hanterarar färskt respektive Conaxess Trade som hanterar kolonialt sortiment.

Ny produktkatalog!

Finns att nå via följande länk:

Delicato_produktkatalog2016.pdf

Fler stjärnrekryteringar till Delicato

Delicato står inför ett spännande förändringsarbete. På kort tid har företaget gjort flera nyckelrekryteringar, och nu förstärks företagsledningen ytterligare genom Affärsområdeschef Foodservice samt HR-chef.

 

 

 

Delicato storsatsar på svensk dagligvaruhandel och väljer ny samarbetspartner i Valora Trade

Delicato står inför ett spännande förnyelsearbete med att ge kraft till både företag, varumärke och marknadserbjudande. Svensk dagligvaruhandel är en högprioriterad marknad med stor fortsatt tillväxtpotential. För att realisera den affärspotentialen väljer nu Delicato att inleda ett nytt samarbete med Valora Trade Sweden, samt att byta affärsmodell med varuförsörjning via dagligvaruaktörernas centrallager.  

Stjärnrekryteringar och ny reklambyrå – Delicato rustar för tillväxt

Delicato står inför ett spännande förändringsarbete. På kort tid har företaget anställt både ny varuförsörjningschef och marknadschef. Samtidigt har man valt DDB Stockholm som strategisk och kreativ partner.