Om Delicato & Historik

Sveriges mest älskade bakverk
Delicato är Nordens största tillverkare av konditorivaror. Med över 70 år i konditoriyrket så törs vi säga att vi är något av experter på bakverk. Nu som då bakar vi med lust och skaparglädje, där kvalitet och smak kommer först. Flera av våra bakverk är idag klassiker, välkända och älskade över hela landet, som t ex Delicatobollen, Punschrullen och Mazarinen.

1948

Vår historia började 1948 då Einar Belvéns bror Evert startade ett litet hembageri på Kommendörsgatan i Stockholm, där Einar bakar Dansk Sandkaka på nätterna och cyklar runt och säljer på dagarna.  Einar var mycket noga i valet av råvaror och så är det än idag.

1950

Punschrulle (Dammsugare) lanseras. Efter dagens bak samlades alla kaksmulor ihop och smaksattes med arrak. Inget spill här inte! Associationen till dammsugare var att Punschrullen liknade dåtidens backelitdammsugare.

1964

"Låter gott, smakar godare”  Einars kakor var mycket omtyckta och Einar fick flytta från det ena bageriet till det andra för att få plats med verksamheten. År 1964 byggdes ett eget bageri på 1 000 kvadratmeter i Segeltorp, Huddinge.

1970

”Ta Delicato för gott”
Bageriet i Segeltorp är för litet och byggs ut igen. Genom rikstäckande distribution lanseras konceptet singelpackat och en underbar Äppelkaka.

 

1980

”Tradition & Kvalitét”
Under det glada 80-talet firar Delicato 40 år, lanserar Skumraketer och förvärvar Haga Choklad som öppnade upp för nya marknader.

1990

”Kungligt gott”
Einars söner Kenneth och Ronnie tog över verksamheten efter sin far 1992. Vi lanserar produkter i svenska dagligavaruhandeln.  Flera i familjen arbetar i verksamheten och det råder ingen tvekan om att vi är ett genuint svenskt familjeföretag. 1993 utsågs Delicato som Kunglig Hovleverantör. Godingar som Mandeltårta och Hallongrotta lanseras.

2000

”Garanterat fria från fullkorn”
Vi firar 60 år, belönas med ett guldägg för den nyskapande reklamkampanjen som med glimten i ögat driver med hälsotrender. Vi bakar nu även Pärlbollar och Cheesecakes.

2010

”Den Kungliga Bröllopsserien”
Prinsessan Viktoria och Prins Daniel gifter sig och vi bakar utsökta Blåbär Hallonmazariner som ingår i Den Kungliga Bröllopsserien. Vi lanserar Päronbiskvi Lyx och erövrar åter ett guldägg för
”Hela Sverige bakar inte.”

 

Bolagsfakta
Omsättning: 236 Mkr
Antal anställda: 164
Grundare: Einar Belvén
Ägare: Familjen Belvén
VD: Johan Berg

Mission
Fika för ännu godare gemenskap. 

Vision (2020)
Erkänd marknadsledare av moderna svenska fika upplevelser på den nordiska marknaden. 

Värdegrund
Ledare
Familjär
Hållbar