Allergener

allergener

Att vara allergisk innebär att man inte tål vissa ämnen eller livsmedel som de flesta andra kan äta. Ägg, mjölk, fisk, skaldjur, nötter och jordnötter är några exempel på vanliga livsmedel som kan framkalla allergiska reaktioner. Bland den vuxna befolkningen i Sverige har uppskattningsvis närmare 15 procent matöverkänslighet och/eller allergiska besvär. Allergi kan även gå i arv till barn. (Källa: Livsmedelsverket.se)

Att leva med allergi och överkänslighet mot vissa ämnen och livsmedel kan vara besvärligt, och det är inte alltid så lätt undvika att få i sig det man är allergisk eller överkänslig mot. För att underlätta för dig med allergier och överkänslighet deklarerar vi på Delicato alla ingredienser och allergener i våra bakverk, så tydligt vi kan. Informationen om ingredienserna i våra bakverk hittar du här på hemsidan och en sammanställning över allergener finns här. Kom ihåg att alltid dubbelkolla mot märkningen på produktens etikett eller förpackning.

Notera att de flesta av våra produkter inte finns i dagligvaruhandeln utan endast säljs till restauranger, caféer och storhushåll.

 

Sök produkt:
Sök

Får inte innehålla: