Historik

historik

Vår historia började 1948. Nästan alla har minnen från härliga fikastunder med Delicato; hemma, på vägrestauranger, sportanläggningar eller vid andra trevliga tillfällen. Delicato är ett socialt varumärke som uppmuntrar till gemenskap och samvaro.

Vår historia började 1948 då Einar Belvén startade ett litet hembageri på Tomtebogatan i Stockholm. Verksamheten flyttade sedan till Kommendörsgatan där restaurangen Bistro Nouveau idag är belägen.  Einars idé var att leverera ut produkterna till kunderna istället för att låta kunderna komma till honom och han gjorde succé med en dansk sandkaka (typ av sockerkaka) på Postgirots personalmatsal som då var en mycket stor arbetsplats.

Einar var också mycket noga i valet av råvaror och så har det fortsatt genom åren. ”Ta Delicato för gott” och ”Tradition och kvalitet” var och är ledorden.

Einars kakor var mycket omtyckta och Einar fick flytta från det ena bageriet till det andra för att få plats med verksamheten. År 1964 byggdes ett eget bageri på 1 000 kvadratmeter i Segeltorp, Huddinge.

1980 hade verksamheten cirka 100 anställda och en omsättning på 70 Mkr. 1983 förvärvades Haga Choklad med tillverkning av praliner, tryfflar och Petit Fours. Denna verksamhet med handgjord choklad finns fortfarande kvar som en del av vår verksamhet. Vi levererar bland annat choklad till slottsbodarna och vår utnämning som Kunglig Hovleverantör har sitt ursprung från vår chokladtillverkning.

Kenneth och Ronnie Belvén tog över verksamheten efter sin far 1992 och äger fortfarande bolaget. Sedan dess har Delicato försett svenska folket med många nya kaksorter och lanserat en prisad reklamkampanj, som med glimten i ögat driver med hälsotrender och kostråd.  

Flera i familjen arbetar i verksamheten och det råder ingen tvekan om att vi är ett genuint svenskt familjeföretag.

Delicato är idag ett begrepp och ett mycket välkänt varumärke.  Vår mest sålda produkt är Delicatobollen som vi brukar kalla för ”världens bästa kompis”.

Våra storsäljare finns tillgängliga i de flesta svenska dagligvarubutiker.  Hela vårt sortiment finns tillgängligt endast för våra restaurang- och storhushållskunder samt de kunder som besöker någon av våra egna Delicatobutiker. Vi har hundratals underbara recept av produkter som ”smakar som de ska”. Hoppas du har hittat din favorit!

Vi bakar fortfarande det mesta i Segeltorp, Huddinge. Det ursprungliga bageriet har blivit utbyggt ett antal gånger och vi har idag en omsättning på cirka 236 Mkr och 164 anställda.

Våra produkter finns förutom i Sverige också i Norden samt ytterligare utvalda Europeiska länder.