Delicat au chocolat – Croissant med Delicatobollar

Det här är ett himla gott och enkelt recept på croissant med Delicatoboll. Det tar bara några minuter att förbereda och är så gott att du kommer tro att du sitter på ett café i Paris. Passar perfekt till frukost eller för att överraska kollegorna på jobbet. Dessutom är den helt vegansk!

OBS! Kan eventuellt vara beroendeframkallande mumsigt.

Receptet ger cirka 6 st croissanter.

Ingredienser:

3 st Delicatobollar
1 burk croissantdeg eller en rulle kyld smördeg
Lite soja-/havregrädde för pensling
50 g mörk choklad, finhackad
kokosflingor

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 200 grader eller enligt anvisning på degen.

2.     Rulla ut degen och skär den i trekanter. Färdig croissantdeg brukar redan vara delad när den rullas ut.

3.     Dela Delicatobollarna i två delar och smula över den breda sidan av trekanten.

4.     Rulla ihop degen och böj till en halvmåne.

5.     Placera alla croissanter på en plåt med bakplåtspapper.

6.     Pensla med soja-/havregrädde (smör eller ägg fungerar lika bra om du har det hemma) och grädda i cirka 15 minuter.

7.     Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och ringla över croissanterna när de svalnat. Du kan också dekorera med färdig chokladsås på tub eller annan typ av glasyr. Strö kokosflingor och dina mumsiga Delicat au chocolat är färdiga att avnjutas.

8.     Upprepa minst en gång i veckan. Javisst!