Fryst Delicatobollscheesecake

ck

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g Philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 st Delicatobollar (kan variera efter storlek på form)
  1. Mosa delicatobollarna till en jämn smet
  2. Fördela smeten i en form till en jämn botten
  3. Separera äggulorna från vitorna (utan att det följer med någon äggula)
  4. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret tills det blir vitt och fluffigt
  5. I en ny skål: vispa äggulor, vaniljsockret och Philadelphiaosten till en slät smet
  6. Ta en tredje skål. Vispa grädden luftig och fast
  7. Vänd försiktigt ner ingredienserna i samma bunke och rör om försiktigt
  8. Häll i smeten i formen och ställ in i frysen. Låt stå minst 5 timmar
  9. Njut!

Tips: ta fram kakan 5 min innan servering för bästa smakupplevelse (och undvika ev. brainfreeze!)